Da bi odabrali optimalnu opremu potrebno je znati odgovore na sljedeća pitanja:

 

Pultni ili samostojeći stroj?

Strojevi mogu biti postavljeni kao samostalna jedinica na kotačima ili pultni koji se postavljavaju fiksno na određenu poziciju.

 

Lokacija stroja?

Pozicija može biti npr. na vanjskom dijelu terase, na plaži ili unutar samog prostora, bitno je definirati kako bi odabrali optimalan stroj.

 

Koji je kapacitet stroja?

Kod soft ice sladoleda kapacitet se mjeri u količini porcija koja se može izbaciti u sat vremena.

 

Koja je razlika stroja s pumpom ili bez pumpe?

Naravno prvo u cijeni,drugo plastični dijelovi se brže troše te ih je potrebno češće mijenjati, treće u kvaliteti konačnog proizvoda te četvrto o količini sladoleda koja će se proizvesti iz određene količine smjese (manja ili veća zarada)

Koliko je bitan kapacitet tanka?

Kapacitet tanka je cca 12 litara te je manje bitan jer ima senzore smjese, kada dođe pri kraj stroj automatski daje signal da je potrebno nadosipati smjesu, nije potrebno zaustavljati rad stroja.

 

Koliko je bitan kapacitet cilindra?

Kapacitet cilindra je iznimno bitan, dolazi u 2 verzije 1,35 i 1,75 litara, ova količina je rezultat više od polustoljetnog iskustva Carpigiani tvrtke u proizvodnji sladoleda

 

Kolika je potrošnja struje/vode?

Soft ice strojevi funkcioniraju na zračno hlađenje, izričito u posebnim situacijama dolaze s vodenim hlađenje, neki su monofazni dok su ostali trofazni, ovisno o veličini.

 

Kako se stroj održava/čisti?

Čišćenje se radi periodički i planski određenim danima po principu da se ostatak smjese izvadi, propere se vodom te se smjesa vraća nazad i nastavljate s radom.

 

Što je samopasterizirajući stroj?

Kada imate samopasterizirajući stroj olakšava održavanje te pojednostavljuje proces pranja na duži period.

 

Kako se soft ice sladoled proizvodi?

Smjesa u tekućem stanju se usipava u tank na gornjem dijelu te stroj radi sve ostalo umjesto vas, nakon što se usipa smjesa samo je potrebno pritisnuti tipku START i za nekoliko minuta sladoled je spreman.

 

Što je TEOREMA?

TEOREMA je daljinsko nadgledanje stroja preko aplikacije ili putem računala. Također u slučaju kvara tehničar dobija automatski informaciju koji je alarm aktiviran i pristupa se rješavanju problema.